Kāpēc dažas saimnieces, gatavojot gaļu, katliņā ieliek kristāla glāzi

Ne daudzi ir dzirdējuši, ka dažas saimnieces, gatavojot gaļu, vistu vai medījumu, ieliek katliņā nelielu kristāla glāzi. Skaidrs, ka to nedara prieka pēc. Tad, kā var noderēt “svešu priekšmetu” ievietošana katliņā?

Kristālu vai stikla traukus ievieto katlā, kurā tiek pagatavota gaļa, lai padarītu to pēc iespējas mīkstāku, maigāku un garšīgāku. Stikla glāze katliņā var palīdzēt novērst gaļas produkta izžūšanu lielā karstumā. Kā tas viss darbojas? Tas patiesībā ir ārkārtīgi vienkārši. Pati par sevi glāze, kas novietota ar gaļu vienā katlā, nedara absolūti neko īpašu, izņemot rada “trauksmes” funkciju.

Lieta tāda, ka, ja buljonā ieliekat glāzi un sākat to karsēt, tad ļoti drīz, temperatūrai paaugstinoties, tā sāks lēkāt un grabēt visos iespējamos veidos. Tieši šī skaņa ļauj pavāram zināt, ka ir pienācis laiks samazināt uguni uz zemāku vērtību – tādu, pie kuras katla saturs pārtrauks vārīties. Tiklīdz glāze blakus gaļai pārstāj grabēt vai radīt troksni, varat turpināt gatavot mazākā siltumā.

Lasi arī: Morfeja norādes. Ko pozīcija miegā pasaka par tavu raksturu …

Pēc kāda laika stikla glāze atkal sāks radīt troksni. Tas būs vēl viens signāls pavāram, ka uguns atkal jāsamazina. Tādējādi pakāpeniska uguns samazināšanās atbilstoši glāzes zvanīšanai turpinās, līdz uguns tiek pilnībā izslēgta. Ko dod šāda pieeja ēdiena gatavošanai? Pakāpeniska uguns pagriešana līdz zemākai vērtībai neļauj pāržāvēt gaļu. Tā rezultātā vārīta gaļa ir īpaši sulīga un garšīga.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment